Paula Thies

paula Thies

1920-2000

1946 Rijksacademie voor Beeldende Kunsten Amsterdam.

In 1947 gaat Paula samenwonen met Jaap Nieuwenhuis, ze trouwen twee jaar later.

Paula schilderde naar model, portretten en landschappen. Paula volgt schilderlessen bij Oskar Kokoschka in Salzburg en maakt reizen naar Milaan en Venetie.

Begin jaren 60 exposeert Paula voor het eerst solo in Haarlem daarna volgen Parijs, Philadelphia en Bussum. Het Rijk koopt een tekening en het werk ‘beautycontest’ wordt genomineerd voor de Wedgewoodprijs in 1966. In 1967 exposeert Paula in Galerie Espace te Amsterdam.

In de jaren 70 gaat Paula opnieuw op reis. Naar Londen, Oostenrijk, Spanje en Italië. Ze exposeert in galerie Balans te Amsterdam, wordt opnieuw aangekocht door het Rijk en de Gemeente Amsterdam en exposeert in het Stedelijk museum.

In deze periode heeft aquarel haar voorkeur. Na de verhuizing naar Welsum met Jaap wordt er samen veel gewerkt aan de aanleg van de grote formele tuin. In de zomer werkt Paula graag in Salzburg.

In de jaren 80 worden haar laatste reizen ondernomen. Ze schildert dagelijks, nu ook met olieverf en exposeert jaarlijks in galeries door heel Nederland.

Paula overlijdt onverwacht in 2000 op 79-jarige leeftijd in Welsum.

Over haar leven en werk is een boek verschenen in 2004.